74420
leden

Nieuws

Oudklasgenoten.be bestaat 10 jaar!01-12-2015 00:00 uur
Oudklasgenoten bestaat 10 jaar. Eigenlijk vorig jaar al, maar doordat lange tijd dit project stilzwijgend heeft doorgelopen is het ons ook onopgemerkt voorbij gegaan. Ondanks de komst van Facebook merken we nog steeds een behoorlijk animo, met 20-40 nieuwe aanmeldingen per dag en uitschieters van enkele honderden. We hebben daarom ook een aantal verandering doorgevoerd en zullen dat de komende tijd blijven doen...
  1. Onze samenwerking met donamail is nooit van de grond gekomen en ook nooit geŽffectueerd. We zullen de vermeldingen hiernaar zo spoedig mogelijk verwijderen.
  2. Het mailen naar een oude klasgenoot zal binnenkort kosteloos zijn. In het verleden vroegen wij daarvoor een kleine bijdrage ten behoeve van het onderhoud van de site, maar aangezien er bijzonder weinig gebruik van gemaakt werd, hebben we besloten deze 'betaal-optie' te verwijderen. Uiteraard zullen we wel een beveiliging inbouwen om misbruik te voorkomen.
  3. Achter de schermen wordt aan kleine wijzigingen en updates gewerkt, voor 2016 zullen we meerdere updates en wijzigen doorvoeren.
We realiseren ons dat onze layout behoorlijk gedateerd is. Dat klopt ook, deze dateert uit 2004, maar door de opbouw van de site is dat niet heel makkelijk te wijzigen. Het heeft in ieder geval onze aandacht, maar het maakt oudklasgenoten.be niet minder functioneel voor nu :)

Oudklasgenoten.be steunt Bednet27-05-2010 12:07 uur
Oudklasgenoten.be wil in 2010 ook iets doen voor anderen. Daarom is Oudklasgenoten.be met al haar leden sinds kort aangesloten bij www.donamail.be. Een prachtig initiatief waarbij je als lid bereid bent af en toe een e-mail met voordelen en kortingen te ontvangen. In ruil stort Donamail VZW per ontvangen e-mail een bedrag aan het goede doel dat Oudklasgenoten.be gekozen heeft: Bednet. Al het geld zal dus gaan naar dit goede doel en naar Oudklasgenoten.be om de site nog leuker en groter te maken.

Dankzij Bednet kunnen langdurig zieke kinderen naar school via het internet. De klas en de speelplaats verhuizen gewoon naar de computer. In hun nieuwe school blijven de kinderen in contact met hun eigen juf of meester en met hun vriendjes. Alle informatie over de werking kan je op Bednet vinden. We zullen je via onze homepage en aparte nieuwsbrieven geregeld informeren over deze samenwerking.

Indien je liever niet meewerkt aan dit prachtige initiatief ben je natuurlijk altijd vrij om jezelf als lid van Donamail VZW uit te schrijven door hier te klikken. In de toekomst blijf je dan gratis toegang hebben tot de basis functionaliteiten van Oudklasgenoten.be zelfs als je besluit om Bednet niet te steunen.

Nog veel plezier op oudklasgenoten.be en alvast bedankt namens de kinderen die door Bednet dankzij Donamail geholpen zullen worden.

VRT op zoek naar vervlogen vakantieliefdes06-06-2007 15:02 uur
Vlinders in de buik van lang geleden.
1000 Zonnen & Garnalen gaat deze zomer op zoek naar vakantieliefdes

Net 10 was je, en met je ouders op vakantie aan zee. Daar ontmoette je de eerste liefde van je leven, een vriendje of vriendinnetje dat net als jij aan zee kampeerde en die zomer je vaste speelkameraadje werd. Samen bouwden jullie zandkastelen op het strand, sleepten emmers water uit de zee, wisselden schelpen uit en aan het einde van de vakantie ook adressen, met de belofte elkaar gauw te schrijven. Het moment in de duinen waarop je even haar hand mocht vasthouden, koesterde je nog wekenlang als je mooiste vakantiesouvenir.

Misschien herken je dit verhaal, in een ander decor, op een andere leeftijd ? Jouw zomerliefde speelde zich misschien af op een sportkamp of een speelplein, een braakliggend terrein of gewoon in de straat voor je huis ? En misschien was je nog maar 5 of al 14 toen je je zomermaatje ontmoette ?

Of het nu ging om een eerste prille liefje met vlinders in je buik of een speelkameraadje dat een zomer lang je onafscheidelijke maatje was, iedereen bewaart ergens wel herinneringen aan een onschuldige vakantieliefde of intense zomervriendschap van lang geleden. Een vriendje dat je daarna weer uit het oog verloor en waaraan je zo heel af en toe, als de zomer er weer aan komt, wel eens terugdenkt en je afvraagt wat er van geworden is.

1000 Zonnen & Garnalen gaat deze zomer op zoek naar deze vervlogen zomerliefdes.

Heb jij een leuk verhaal over een vakantieliefde uit je kindertijd, laat het ons dan zeker weten. Dan gaan wij op zoek naar jouw vriendje of vriendinnetje van toen en halen we op de plaats waar het zich allemaal afspeelde herinneringen op aan lang geleden.

Contact :
1000 Zonnen & Garnalen
A. Reyerslaan 52
1043 Brussel
Bel : Inge Becks of Martine Verbraecken 02/741 51 88
Mail : inge.becks@vrt.be of martine.verbraeken@vrt.be duizendzonnenengarnalen@een.be


© 2004 - 2015 - Oudklasgenoten.be - versie 1.1